• Lumea in Stiri

China: Trenul care „levitează” și poate atinge 600 km pe oră/ FOTO


China a prezentat un tren maglev care poate atinge viteza maximă de 600 km/h.


Viteza pe care o poate atinge trenul, dezvoltat de China şi fabricat în oraşul de coastă Qingdao, îl face cel mai rapid vehicul terestru din lume.

Cu ajutorul forţei electromagnetice, trenul maglev ''levitează'' deasupra căii ferate, fără a exista contact între caroserie şi şine. China utilizează această tehnologie de aproape două decenii, pe o scară foarte limitată.

Shanghai dispune de o linie maglev scurtă, între unul dintre aeroporturile sale şi oraş.

Deşi în China nu există încă linii pentru trenurile maglev care să lege oraşe mari sau provincii, unele localităţi, printre care Shanghai şi Chengdu, au început să studieze acest domeniu. La 600 km/h, ar dura doar 2,5 ore pentru a călători de la Beijing la Shanghai cu trenul - o distanţă de peste 1.000 km. Prin comparaţie, o asemenea călătorie ar dura 3 ore cu avionul şi 5,5 ore pe calea ferată de mare viteză.


Mai multe ţări, precum Japonia sau Germania, doresc, de asemenea, să construiască reţele maglev, deşi costurile ridicate şi incompatibilitatea cu infrastructura feroviară actuală continuă să împiedice dezvoltarea rapidă a acestora.


57 views0 comments

Recent Posts

See All