• Lumea in Stiri

Chinezii construiesc o replică a Titanicului / Foto+Video


Pe șantierul naval din Suining, în sud-vestul Chinei, se produce o replică a Titanicului, faimoasa navă care s-a scufundat acum mai bine de un secol în Atlantic și care a cauzat moartea a peste 1.500 de pasageri și a membrilor echipajului.


Nu se va scufunda și nu va ajunge niciodată pe mare. Va fi vedetă într-un parc tematic dedicat legendarului pachebot, transmite France24.


Costul proiectului ajunge la 10 miliarde de yuani (1,2 miliarde de euro), iar inaugurarea este programată pentru sfârșitul anului.


La fel ca și originalul, replica Titanicului va măsura 260 m lungime. A fost nevoie de șase ani pentru a o construi – de două ori mai mult decât a fost nevoie pentru adevăratul pachebot – o sută de muncitori și 23.000 de tone de oțel.

Totul, de la salon la cabinele de lux și chiar clanțele ușilor, este inspirat din original. Și, de dragul realismului, un motor cu aburi le va oferi vizitatorilor impresia că se află într-adevăr pe mare.


Prețul unei nopți de croazieră la bordul replicii este de 2.000 de yuani, aproximativ 256 de euro.


Replică în mărime naturală a Titanicului va fi vedeta unui parc tematic din provincia chineză Sichuan .


Turiștii vor traversa parcul într-un microbuz, pe fundal auzindu-se „My heart will go on” a lui Céline Dion, coloana sonoră a filmului „Titanic” cu Lenardo Di Caprio, care s-a bucurat de un imens succes în China.În ciuda interesului chinezilor pentru această navă, unii pun la îndoială viabilitatea replicii.

25 views0 comments