• Lumea in Stiri

Cine sunt primii pasageri ai unei curse private care vor zbura în spațiu


Axiom Space și SpaceX au anunțat numele celor patru pasageri care urmează să se îmbarce în primul zbor privat în spațiu.


Este vorba despre fostul astronaut NASA Michael Lopez-Alegria, care va și conduce misiunea, el fiind însoțit de Larry Connor ( un magnat care a făcut bani cu echipamente informatice în anii 80 și 90, după care a fondat firma de investiții imobiliare Connor Group, în 2003), Mark Pathy ( 51 de ani, directorul executiv al firmei de investiții canadiene Mavrik Corp.) și Eytan Stibbe (un om de afaceri în vârstă de 63 de ani și fost pilot de vânătoare al forțelor aeriene israeliene).


Aceștia vor călători anul viitor pe Stația Spațială Internațională (SSI) cu racheta SpaceX Falcon 9, ca urmare a colaborării dintre compania magnatului Elon Musk și Axion Space – care coordonează misiunea.


Călătoria va dura 8 zile pe Stația Spațială Internațională.


Biletele turiștilor spațiali au costat 55 de milioane de dolari.


Michael Lopez-Alegria, în vârstă de 71 de ani, fost astronaut al NASA, se va reîntoarce pe SSI, ca a doua cea mai în vârstă persoană care a zburat în spațiu, după John Glenn, care avea 77 de ani în 1998, când a mers în misiune.4 views0 comments

Recent Posts

See All