• Lumea in Stiri

Citeşte-mi 100 de poveşti

Updated: Jan 20

Citeşte-mi 100 de poveşti este numele unui program iniţiat de Asociaţia OvidiuRO, la care s-au alăturat Ministerul Educaţiei şi cel al Culturii, prin semnarea unui protocol. Proiectul are rolul de a încuraja lectura în familie şi la grădiniţă.

Copiii vor putea să participe la ateliere de lectură prin care să-şi dezvolte atenţia, vocabularul, imaginaţia şi mai ales motivaţia pentru învăţare.


Într-o primă etapă, grădiniţele vor primi un fond de carte tipărită şi în format digital, iar copiii vor primi cărţi pentru acasă, pentru a încuraja şi lectura în familie. Patricia Puşchilă, de la Asociaţia OvidiuRO.

Există un plan de lectură: o poveste pe săptămână, astfel ca în cei 3 ani de grădiniţă, să se ajungă la 100 de poveşti. Programul este sprijinit şi de câteva edituri. Este înscris, de-asemenea, sub egida Proiectului "România Educată", derulat de Administraţia Prezidenţială.


Asociaţia OvidiuRO susţine accesul la educaţie timpurie a copiilor. În urmă cu câţiva ani, a lansat proiectul Fiecare copil în grădiniţă, prin care familiile cu posibilităţi financiare reduse primesc vouchere în valoare de 50 de lei lunar.


De asemenea, programul a fost preluat de Guvern, la nivel naţional.

9 views0 comments