• Lumea in Stiri

„Colectiv” - Documentarul anului 2020, in Marea Britanie - VIDEO


Filmul colectiv, în regia lui Alexander Nanău, a câștigat titlul de „Documentarul anului 2020” decernat de organizația criticilor de film din Marea Britanie


Peste 150 de critici care compun London Film Critics’ Circle au oferit duminică seară distincțiile.


Filmul anului a fost desemnat Nomadland, în timp ce Another Round a primit premiul pentru cel mai bun film internațional. iar colectiv, pentru documentarul anului.


Tot duminică, filmul lui Alexander Nanau a primit și din partea criticilor din Toronto, Canada, premiul pentru cel mai bun documentar din 2020.


Nu este primul premiu pentru colectiv.Filmul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, a fost desemnat la sfârșitul anului trecut cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film, supranumite și „Oscarurile europene”.


De altfel, „colectiv” este şi propunerea României la Premiile Oscar 2021, pentru secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internaţional”, anterior numită „Cel mai bun film străin”. Este pentru prima oară când propunerea României în cursa pentru premiile Academiei Americane de Film este un film documentar.


Documentarul „colectiv" spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, și în care au murit 64 de persoane.27 views0 comments