• Lumea in Stiri

Concerte de proba

Franţa va proba eficacitatea măsurilor anti-COVID-19 în marile aglomeraţii de public la trei concerte cu peste 1.000 de participanţi, care vor fi organizate la Paris şi Marsilia, a anunţat ministrul francez al culturii Roselyne Bachelot.


Într-un interviu acordat postului LCI, Roselyne Bachelot s-a declarat optimistă cu privire la o posibilă redeschidere a sălilor de evenimente la care publicul stă pe scaune, dar mai degrabă pesimistă asupra acelora unde spectatorii stau în picioare, acestea fiind şi cele pentru care se vor organizează experimente.


Planul constă în pregătirea a două concerte în sala Le Dome din Marsilia, cu o capacitate de 8.000 de spectatori, plus încă unul în centrul sportiv Bercy din Paris.


Intrarea la concerte va fi gratuită, dar participanţii vor fi numai voluntari sănătoşi, cu vârste între 20 şi 40 de ani. Purtarea măștilor de protecție este obligatorie.


Rezultatele testelor vor fi analizate la un congres medical, în 8 aprilie, la Marsilia, unde se așteaptă studiul unui sistem care să poată fi aplicat pe ansamblul Franţei.


Activitatea culturală este suspendată în Franța din 29 octombrie, când a fost decretat al doilea lockdown pentru a frâna răspândirea coronavirusului.