• Lumea in Stiri

Concertul extraordinar de Paște, gratuit online


Concertul extraordinar de Paște, înregistrat fără public de corul Madrigal la Muzeul Național de Artă a României, va fi disponibil gratuit începând de sâmbătă pe aplicația Madrigal App (https://app.madrigal.ro), dar și pe paginile de Facebook: Guvernul României, Ministerul Culturii, Bogdan Gheorghiu și Madrigal.


Concertul cuprinde un repertoriu special ales pentru a marca sărbătoarea fundamentală a creștinătății, cu lucrări românești de inspirație ortodoxă.


Consecvenți unei tradiții de peste jumătate de secol, ne întâlnim și anul acesta cu publicul nostru, chiar dacă vorbim despre o întâlnire facilitată de tehnnologie. Am înregistrat acest concert pascal cu bucurie și speranță alături de partenerii noștri de la Muzeul Național de Artă al României și, cu ajutorul aplicației de vizionare Madrigal, ne dorim să ajungem în inimile și în casele celor care așteaptă lumina Învierii. În această perioadă dificilă, alături de cele două albume pascale, Concertul Extrordinar de Paște al Corului Madrigal pleacă spre spectatori ca o invitație la introspecție, dar și ca o punte între frumusețea și emoția muzicii și întâmpinarea celui mai semnificativ moment creștin, sărbătoarea Paștelui” - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.


Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin, corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară.