• Lumea in Stiri

Consecintele oficiale ale pandemiei de COVID-19


Pandemia de COVID-19 a provocat peste 4 milioane de decese, înregistrate oficial în lume, potrivit anunțului făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care susține că bilanţul real al pandemiei este 'cu siguranţă' mai mare.Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că 'omenirea se află într-un punct periculos al acestei pandemii', care a început din nou să crească în intensitate, impulsionată de noile variante virale mai contagioase, precum şi de ridicarea restricţiilor sanitare.


Primul caz de COVID-19 a fost declarat în China în decembrie 2019, înainte ca noul coronavirus să se răspândească în lumea întreagă şi să declanşeze cea mai gravă pandemie din ultimii 100 de ani.


Potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza informaţiilor din surse oficiale, publicat miercuri, pandemia de COVID-19 a provocat cel puţin 3.996.519 de decese în întreaga lume de la sfârşitul lunii decembrie 2019.


Statele Unite ale Americii sunt ţara cea mai grav afectată atât prin prisma numărului de decese, cât şi a numărului de infectări, cu 605.905 de decese, urmată de Brazilia, India, Mexic şi Peru. De altfel, Peru se află pe primul loc în clasamentul ţărilor cu cel mai mare număr de morţi de COVID-19 în raport cu populaţia, iar pe poziţia a doua se află Ungaria.


Cifrele, care se bazează pe bilanţurile zilnice publicate de autorităţile naţionale din domeniul sănătăţii, sunt subevaluate la nivel global, susține OMS, care consideră că numărul real al deceselor pe plan mondial ar putea fi de două sau chiar de trei ori mai mare.


4 views0 comments