• Lumea in Stiri

Cu ajutorul imprimantei, în doar 5 zile, a fost „construită” prima casă 3 D din India


Casa construită cu ajutorul imprimantei este fără etaj, cu un diametru de aproximativ 56 de metri pătraţi.


A fost construită de Tvasta Manufacturing Solutions din oraşul Chennai din sudul Indiei, în colaborare cu organizaţia Habitat for Humanity.


O astfel de casă poate fi construită în doar cinci zile şi poate fi personalizată.

Tehnologia este adecvată atât pentru programul guvernamental pentru locuinţe la preţuri accesibile, cât şi pentru relocarea în caz de dezastre.


Astfel că prima casă din India ridicată cu ajutorul unei imprimante 3D poate oferi, spun experţii din domeniul locativ, soluţia la criza de locuinţe la preţuri accesibile cu care se confruntă ţara.


Tehnologia folosită este mai rapidă, mai ieftină şi mai eficientă în comparaţie cu metodele tradiţionale de construcţie.


Imprimarea 3D pe scară largă câştigă , de-altfel, teren în întreaga lume, unele proiecte producând o casă în doar 24 de ore de tipărire, la doar câteva mii de dolari.


Spre deosebire de alte utilizări ale imprimării 3D – cum ar fi dispozitivele medicale – procesul, cunoscut şi sub denumirea de fabricare aditivă, foloseşte de obicei un anumit tip de beton cu uscare rapidă, turnat cu precizie de un dispozitiv controlat cu ajutorul computerului.

8 views0 comments

Recent Posts

See All