• Lumea in Stiri

Cu certificatul de vaccinare în magazine. Ce șanse are această propunere ?


Premierul interimar Florin Cîţu a declarat recent că ar trebui implementat certificatul verde şi în magazine. El a spus că va face o propunere în acest sens Parlamentului, având în vedere că Guvernul este interimar și nu poate lua astfel de decizii.


Decalrația a declanșat deja reacții de îngrijorare, având în vedere că aproape 70 % din populație este nevaccinată.


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, că a discutat cu premierul interimar şi a precizat că afirmaţia sa nu se referă la magazinele esenţiale.

„Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (...), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.


Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (...) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a afirmat Raed Arafat la Antena 3.

81 views0 comments