• Lumea in Stiri

Cum e sa fii parte a unei opere a lui Brancusi


Mirrors of Brâncuși – Oglinzile lui Brâncuşi - este numele unei expoziţii deschise la Muzeul Național al Țăranului Român în perioada 10 – 24 februarie.

Este o expoziție multimedia, un proiect care urmărește să surprindă esența sculptorului român printr-o serie de instalații și de experiențe bazate pe opera lui Constantin Brâncuși.

Mirrors of Brâncuși dorește să lase oamenilor o amprentă mai puternică și mai concretă asupra a cine a fost Brâncuși, dar și o raportare la alte concepte și definiții, mai apropiate de esența omului și artistului Brâncuși.


Abordând noi tehnologii și reinterpretând opere cunoscute și mai puțin cunoscute ale artistului, expoziția este o prezentare dinamică a unor întâmplări din viața artistului, relațiile sale cu alți artiști, precum și trăsături de caracter despre care se vorbește prea puțin.

Creatorii proiectului au mers pe ideea de interactivitate și de implicare a tehnologiei în procesul de creație.

Vizitatorul va putea experimenta cum e să fii parte dintr-o operă a lui Brâncuși, se va oglindi într-o interpretare a unui modul în mărime naturală al Coloanei fără Sfârșit și se va bucura de un scurt film dedicat vieții inventatorului sculpturii moderne.

Proiectul se desfășoară în mai multe spații, prima expoziție fiind la București, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Irina Nicolau, în perioada 10 – 24 februarie. Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică în intervalul 10:00 – 18:00.


16 views0 comments