• Lumea in Stiri

Cum puteti descoperi Delta Dunarii pe bicicleta


Asociaţia Delta Dunării a inaugurat traseul de cicloturism între localitățile Jurilovca și Sarichioi şi a vopsit mai multe garduri în albastrul specific zonei, în cadrul proiectului numit 'Asociaţia Delta Dunării colorează satele albastre'.


Obiectivul organizației este să promoveze traseul cicloturistic între cele două localităţi din Tulcea și să reabiliteze măcar vizual gardurile caselor tradiţionale.Fără să fie practic o competiție, traseul pentru turiștii care iubesc mersul pe bicicletă completează oferta din Delta Dunării: pescuit, lacul Razim, capul Doloşman, cetăţile Enisala şi Argamum sau Gura Portiţei.În plus, cei 100 de litri de vopsea donați de o firmă privată reîmpropătează casele tradiționale. Primul gard vopsit a fost al unei case care are 109 ani.


Ridicată în anul 1912 în satul Sarichioi, casa se numără printre locuințele îngrijite de pe strada principală, puţine dintre ele păstrând însă tradiționala culoare albastră, considerată specifică acestei zone.


Traseul de cicloturism 'Turul satelor albastre' include cetatea Enisala, Capul Doloşman şi cetatea Argamum și are o lungime de 24 de kilometri.


14 views0 comments