• Lumea in Stiri

Cum se deszăpezește Transfăgărășanul? Imagini spectaculoase / Video
Considerat drept cel mai frumos drum din România, traseul Transfăgărășan este închis în cea mai mare parte a anului, mai exact 8 luni pe an, iarna și primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a.


Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.


Anul trecut a fost închis pe 20 octombrie. Urmează să fie deschis circulației la sfârșitul lunii iunie.


Regionala de Drumuri Braşov a început operaţiunea de deszăpezire a Transfăgărăşanului pe tronsonul închis circulaţiei dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.


Drumarii spun că operaţiunea va dura câteva săptămâni având în vedere că pe unele tronsoane stratul de zăpadă ajunge şi la şase metri.
Drumul printre nori”, așa cum mai este denumit traseul, Transfăgărășanul, măsoară aproximativ 151 km și face parte din DN 7C, drum ce începe din județul Argeș, sat Bascov, de lângă județul Pitești și se intersectează cu DN1, lângă comuna Cârțișoara, între Sibiu și Brașov.


Transfăgărășan a fost construit între aniii 1970-1974, pe o durată de 4 ani, în timpul lui Ceaușescu și, conform datelor oficiale, aproximativ 40 de oameni și-au pierdut viața în construirea traseului. Inaugurarea traseului a avut loc pe data de 20 septembrie, 1974.


406 views0 comments

Recent Posts

See All