• Lumea in Stiri

Danemarca a lansat coronapas


'Coronapas'- pașaportul corona este disponibil, de astăzi, în Danemarca, printr-o aplicaţie securizată sau pe hârtie pentru cei care care fie au fost vaccinaţi cu ambele doze, au un rezultat negativ la testul PCR realizat cu cel mult 72 de ore înainte, sau au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 cu două până la 12 săptămâni în urmă.

Documentul le permite cetăţenilor să meargă la coafor, la saloanele de înfrumuseţare şi la şcolile de şoferi, obiectivul fiind redeschiderea graduală a economiei până la finalul lunii mai, potrivit Euronews.

'Paşaportul corona' va fi extins pentru a include terasele, care urmează să se redeschidă în 21 aprilie, şi restaurantele, muzeele, teatrele şi cinematografele, care se redeschid din 6 mai. Ţara ar urma să se redeschidă complet în 21 mai, când Guvernul estimează că toţi cetăţenii de peste 50 de ani vor fi vaccinaţi.

Potrivit unui studiu al agenţiei daneze de presă, peste 60% dintre cei întrebați cred 'paşaportul corona' este o idee bună, în timp ce doar 16% nu sunt de acord cu ideea.

Danemarca este una dintre primele ţări europene care aplică un astfel de sistem, despre care guvernul consideră că ar trebui să rămână în vigoare până când întreaga populaţie adultă are acces la vaccin, adică până la finalul verii.


119 views0 comments