• Lumea in Stiri

Descoperirea tehnologiilor extraterestre- o chestiune de timp?


O echipă internaţională de cercetători, condusă de un astronom de la universitatea americană Harvard, a pornit în căutarea unor dovezi ale existenţei tehnologiilor extraterestre.

Proiectul, numit ''Galileo Project'', a primit deja finanţări private de aproape 2 milioane de dolari pentru instalarea unei reţele mondiale de telescoape, camere de luat vederi, aparate fotografice şi computere care să caute Obiecte de Zbor Neidentificate.


Unul dintre membrii echipei, profesorul Avi Loeb, spune că ''nu mai putem ignora posibilitatea potrivit căreia civilizaţii tehnologice au existat înaintea civilizaţiei noastre'', în condițiile în care cele mai recente cercetări demonstrează existenţa în galaxia noastră a numeroase planete similare cu Terra.


La proiect participă cercetători din cadrul universităţilor americane Harvard, Princeton şi Caltech, precum şi Cambridge, din Regatul Unit, şi Universitatea Stockholm, din Suedia.


Proiectul este anunţat la o lună după ce Pentagonul a publicat un raport despre OZN-uri, care a ajuns la concluzia că zeci de fenomene aeriene raportate de piloţii militari nu au putut fi explicate.

În afara OZN-urilor, ''Galileo Project'' ar urma să studieze obiectelor interstelare care traversează sistemul nostru solar şi să găsească eventuali sateliţi extratereştri care ar studia Terra.


Avi Loeb anticipează o nouă ramură a astronomiei, denumită ''arheologia spaţiului'', complementară proiectului SETI de căutare a inteligenţei extraterestre, care încearcă să detecteze semnale radio de origine extraterestră.

Avi Loeb, cercetător americano-israelian în vârstă de 59 de ani care a publicat sute de cercetări inovatoare şi a colaborat cu regretatul Stephen Hawking, este autorul unui articol ştiinţific controversat, care sugerează că un obiect interstelar care a traversat rapid sistemul nostru solar în 2017 putea fi o sondă extraterestră cu propulsie solară.

Noul proiect poartă numele astronomului italian Galileo Galilei, care a fost excomunicat şi judecat în secolul al XVII-lea pentru că a demonstrat că Terra nu se găseşte în centrul Universului.


86 views0 comments