• Lumea in Stiri

Desenul “Capul de Urs”- semnat Leonardo da Vinci este scos la licitatie


Desenul unui cap de urs semnat de Leonardo da Vinci este scos la o licitație organizată în Londra, la începutul lunii iulie, cu un preț estimat de 12 milioane de lire sterline.

Desenul va fi expus, înaintea licitației, la New York şi Hong Kong, scrie The Guardian.

„Opera a fost deţinută de unii dintre cei mai renumiţi colecţionari în domeniul marilor maeştri de-a lungul multor secole, nu mai puţin important actualul proprietar, care o deţine din 2008. A fost admirată în întreaga lume, prezentată de muzee prestigioase, iar Casa de Licitații Christie’s este onorată să aducă acest Leonardo pe piaţă”, a spus preşedintele Christie’s New York despre desen, Ben Hall.

Apreciată drept una dintre cele mai importante lucrări ale Renaşterii aflată încă în colecţie privată, „Capul unui urs” măsoară 7 cm x 7 cm și a fost realizat prin tehnica silverpoint pe o hârtie bej-roz pal. Desenul a fost expus și la National Gallery din Londra, în anii 2011 şi 2012.

Leonardo da Vinci este considerat unul dintre marii inovatori ai picturii. El este autorul celebrei opere Mona Lisa şi al frescei Cina cea de taină. În plus, era un desenator desăvârşit, dovadă fiind desenul Omul Vitruvian, un model în privinţa studiului proporţiilor.