• Lumea in Stiri

Diadema regala a Casei de Savoia s-a vandut la licitatie cu un pret record


Diadema Casei de Savoia s-a vândut cu aproape 1,4 milioane de euro la Geneva, în timp ce o broşă cu două safire din Caşmir, dintre care unul este cel mai mare vândut vreodată la licitaţie, a fost adjudecată pentru 3,2 milioane de euro.

Diadema regală, păstrată timp de peste 150 de ani de Casa de Savoia, este realizată din unsprezece perle naturale şi diamante şi a fost cumpărată de un colecţionar din Asia.


Este pentru prima dată când această bijuterie, datând din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, a apărut pe piaţă.

Cu o valoare estimată între 1 şi 1,5 milioane de dolari, ea a fost achiziţionată pentru suma de 1,6 milioane de dolari (1,4 milioane de euro).

Diadema face parte din două colecţii regale europene, din Italia şi Spania.

Tiara regală a apărut pe piaţă pe fondul unei 'cereri globale fără precedent' pentru acest tip de bijuterii, în special de origine regală, potrivit Casei de licitații Sotheby's, care notează că din 2011 aceste piese istorice au atins preţuri-record la licitaţii şi atrag un număr mare de colecţionari, în special din Asia.


La licitație s-a vândut și o broşă împodobită cu două safire din Caşmir, dintre care unul de 55,19 carate, cel mai mare licitat vreodată. Piatra cu formă ovală a fost montată în broşă în anii 1930, alături de un alt safir din Caşmir, de 25,97 carate.

Bijuteria provine din colecţia Maureen Constance Guinness (1907-1998), figură importantă în înalta societate britanică şi moştenitoare a familiei care a deţinut fabricile de bere anglo-irlandeze.

Cu o valoare estimată între 2 şi 3 milioane de dolari, bijuteria a fost adjudecată pentru suma de 3,9 milioane dolari (3,2 milioane de euro).


Recent Posts

See All