• Lumea in Stiri

Din Japonia: România și Pandemia

Updated: Nov 15


Irina Ștefan, stabilită la Tokyo, în Japonia, din 2014Am făcut ce-am făcut și am ajuns până la urmă fruncea.


Ne-am dorit să fim așa dintotdeauna și chiar ne-am crezut și ne mai credem așa. Dar lumea din jur ne tot privea cu suspiciune. Însă, le-am arătat noi lor ce ne poate pielea.


Acum suntem recunoscuți ca ocupând primul loc.


Ba chiar se zvonește că suntem în stare să dezvoltăm tulpina românească de covid și să fim în sfârșit pe picior de egalitate cu englezii.


Noi tot căutam formula magică a tinereții fără bătrânețe și-a vieții fără de moarte și greutăți. Dar, până una alta, ne mulțumim și c-o tulpină românească de Covid.


Din păcate, locul 1 pe care ne-am poziționat e locul pe care nimeni nu îl vrea și pe care nimeni nu vrea să ajungă.


Cum a fost posibil oare ca o țară plină de oameni deștepți, de specialiști în de toate, de lume bine informată, cu sânge de daci viteji și isteți să aleagă fix un loc nerâvnit???


Ne-am născut sperând că vom trăi zile mai bune, am crescut rugându-ne la Dumnezeu să ne apere de toate relele și am îmbătrânit în stil mioritic. Dumnezeu, de fapt, ne-a călăuzit tot timpul. Ne-a ținut în brațele lui și a făcut din noi o țară verde, ne-a arătat ce se poate întâmpla în lume, unde și cum au greșit alții, ce au pățit și ce soluții au găsit, și-apoi ne-a dat examen. Ia spuneți voi acum, mielușeii mei, pe cine alegeți călăuze: pe aleșii mei sau pe doctori?


Iar românii firește au ales cât au putut de bine. Fiecare a făcut cum a crezut că e mai bine pentru nemurirea propriului suflet doar nu era să se saboteze singuri, Doamne ferește!


Și-au ales să-i urmeze pe aleșii Domnului. Dar cum era să nu-i urmeze când unii medici de familie sunt împotriva vaccinului și ei înșiși nu se vaccinează???


Iar aleșii Domnului ca să-l citez pe preotul din Tokyo, Daniel Coriu: " Singurul vaccin pe care vi-l recomand este sfânta împărtășanie!"


Sfânta împărtășanie cu aceeași linguriță trecută prin gurile tuturor credincioșilor...


Nu cred că poporul român e prost și chiar cred că Dumnezeu îl ajută peste măsură și îl iubește nelimitat. Dar cred că trebuie să pună mâna să-și ia destinul în mâini și să facă ceva cu el, să nu mai aștepte să-i pice totul din cer.


Știți ce-a pățit Ion din Cucuieții din Deal?


A fost odată o inundație la el în sat iar primarul le-a spus sătenilor să evacueze casele că previziunile metrologice nu arată prea bine și vor fi inundați.


Multi oameni au plecat pe la rudele lor din alte sate dar Ion al nostru a rămas acasă. I-au bătut vecinii la ușă să îl ia cu ei, nimic. N-a vrut să plece și le-a spus că Dumnezeu e cu el, o să aibă grijă de el.


Peste vreo 2 zile apa era la jumătatea casei. Ion se mutase la etaj iar doctorul satului vine cu barca la el să îl salveze însă Ion nu se dă dus: " Dumnezeu e cu mine, nu-ți face griji." Pleacă și doctorul mai trece o zi, apa ajunge la acoperiș. Ion, sus pe coșul de pe acoperiș. Vin echipajele de salvare, el nimic.


"Dumnezeu e mare, nu mă lasă la grea încercare"


Pleacă elicopterele, după o zi pleacă și Ion pe lumea cealaltă și furios rupe poarta Raiului, îl face grămadă pe Sf. Petru și se duce întins la Dumnezeu și îi spune:


-Bine Doamne, tu îmi pui credința la încercare iar eu credincios până în măduva oaselor am încredere în tine că mă salvezi și tu ce îmi faci? De ce m-ai părăsit?


-Dar bine Ioane, cum poți să spui așa ceva? Eu ți-am trimis vecinii, l-am trimis pe doctor, am trimis echipajele speciale să te salveze și tu???


Cam așa și românii cu pandemia...

147 views0 comments