• Lumea in Stiri

Disputa pe incaltamintea cu picaturi de sange uman


Compania americană Nike a dat în judecată colectivul MSCHF, din Brooklyn, pentru lansarea controversatului model de încălţăminte 'Pantofii Satan', care conţin picături de sânge uman în interiorul tălpilor.


Încălțămintea sport care se vinde la preţul de 1.018 dolari americani, are ca elemente de design o cruce inversată, o pentagramă şi cuvintele 'Luke 10:18' ('Luca 10:18').


Colectivul MSCHF a lansat pe piaţă 666 de perechi, în colaborare cu rapperul Lil Nas X, şi a anunţat că lotul a devenit sold-out în mai puţin de un minut. Compania Nike a deschis, însă, un proces în care acuză colectivul artistic de încălcarea drepturilor de autor asupra mărcii sale comerciale, scrie BBC.

Controversaţii pantofi includ celebra talpă cu bule lansată de Nike, în care au fost injectaţi 60 de centimetri cubi de cerneală roşie şi câte o picătură de sânge uman, donat de membrii colectivul MSCHF.


În documentele depuse la Tribunalul Districtual din New York, compania Nike precizează că nu a aprobat şi nu a autorizat 'Pantofii Satan'.


Nike a cerut tribunalului să împiedice MSCHF să vândă încălțămintea sport şi să oblige colectivul MSCHF să nu mai folosească faimosul logo al companiei americane.


4 views0 comments