• Lumea in Stiri

Divina Comedie va fi disponibilă audio, inclusiv în limba românăÎn acest an se împlinesc 700 de ani de la moartea lui Dante Aligheri, poetul care a scris Divina Comedie.

În peste 70 de localităţi cu care poetul a avut legătură de-a lungul vieţii, printre care Florenţa şi Ravenna, vor avea loc evenimente pentru a marca momentul.


Unul dintre acestea este oferirea în format audio a celebrei opere “Divina Comedie” în mod gratuit, în 33 de limbi internationale, printre care si limba romana, opera disponibila pe toate platformele de streaming ca Google, Apple sau Spotify .


Evenimentul dedicat celor 700 de ani de la moartea acestuia a fost deschis cu o expozitie chiar pe 1 ianuarie 2021, unde mai mult de optzeci de desene din „Divina Comedie” a lui Dante Alighieri au fost expuse gratuit, tot virtual, de Galeria Uffizi din Florenta.


Expozitia online conţine 88 de desene realizate de artistul Federico Zucccari între 1586 si 1588. Lucrarile au intrat in colectia Uffzi in 1738 si au mai fost expuse doar de doua ori pana acum pentru ca sunt considerate foarte fragile.


Dante s-a n[scut la Florența în 1265 și a murit în Ravenna 56 de ani mai târziu.

Lucrarea sa Divina Comedie este împărțită în trei părți – Iadul, Purgatoriul și Raiul.

Dintre cele 88 de desene din expoziția de la Uffizi, 28 se referă la Iad, 49 descriu Purgatoriu și 11 arată Raiul.


7 views0 comments

Recent Posts

See All