• Lumea in Stiri

Documentarul despre Tina Turner va avea premiera in weekend


Documentarul în două părți despre viața Tinei Turner, care va avea premiera în weekend, arată drumul lung parcurs de artistă până la celebritate și vorbește despre căsătoria abuzivă pe care a avut-o cu Ike Turner, dar și despre revenirea ei ca simbol rock în anii 1980.

Deşi nu a mai organizat turnee din anul 2009, Tina Turner şi-a publicat recent memoriile şi a lansat un musical despre viaţa ei.

Soţul Tinei Turner, Edwin Bach, a descris documentarul în regia lui Dan Lindsay, drept un "rămas bun" al artistei, spunând, pentru BBC: "Asta a fost. Încheiere".

Numit simplu "Tina", filmul va fi difuzat de HBO pe 27 martie în Statele Unite şi pe Sky Documentaries în Marea Britanie în acest weekend.

Documentarul cuprinde interviuri cu artista, stabilită de mulţi ani în Elveţia, dar şi cu actriţa Angela Bassett, care a jucat rolul Tina Turner în filmul „What's Love Got to Do with It” (1993), cu Oprah Winfrey, jurnalistul Kurt Loder, dramaturgul Katori Hall şi cu soţul cântăreţei, Erwin Bach.Tina Turner, pe numele ei adevărat Anna Mae Bullock, s-a născut pe 26 noiembrie 1939 în Tennessee. Părinții ei, Floyd și Zelma Bullock, erau oameni săraci, de condiție nu foarte bună. În prima parte a copilăriei s-au despărțit și și-a văzut fiecare de viață, lăsându-le pe Tina și pe sora ei să fie crescute de către bunica lor. Când bunica a murit, la începutul anilor ’50, Tina s-a mutat în St. Louis, Missouri, la mama sa.

Abia în adolescență Tina Turner a descoperit muzica R&B din St. Louis și a început să petreacă foarte mult timp în Club Manhattan. În 1956, în acel club, l-a cunoscut pe pionierul rock and roll-ului, Ike Turner. Nu a durat mult până când Tina Turner s-a alătura grupului și în foarte scurtă vreme a devenit vedeta spectacolului.

În 1960, când un membru al grupului nu a reușit să se prezinte la înregistrări, Tina Turne l-a înclocuit și a interpretat ea, ca solist vocal principal, piesa „A Fool in Love”. Discul a fost apoi trimis unui post de radio din New York și a fost prezentat cu titlul „Ike and Tina Turner”.

Cântecul a devenit imediat un hit R&B de succes și a intrat în topurile muzicale. Mult timp după asta, grupul s-a prezentat ca „Ike și Tina Turner revue” și s-a bucurat de mare succes, aducând pe scenă și alte piese noi precum „It’s Gonna Work Out Fine”, „Poor Fool” și „Tra La La La La”.

Alături de Ike Turner, Tina Turner a avut 20 de piese în topul Billboard Hot 100, între anii 1960 - 1975.

A revenit în topuri odată cu primul album solo, „Private Dancer”, în 1984.


Discurile ei au fost vândute în peste 100 de milioane de exemplare. Tina Turner a câştigat opt premii Grammy, între 1962 şi 2008, pe lângă trei trofee Grammy Hall of Fame şi un Grammy pentru întreaga activitate.


Recent Posts

See All