• Lumea in Stiri

Doi pepeni galbeni s-au vandut cu peste 20 de mii de euro


Doi pepeni japonezi premium au fost vânduţi la licitaţie cu peste 20.000 de euro, de 22 de ori mai mult decât preţul de anul trecut, care s-a prăbuşit din cauza pandemiei de coronavirus.


Preţul pentru celebrii pepeni galbeni din Yubari, la prima licitaţie a sezonului, este totuşi derizoriu față de prețurile-record înregistrate, de-a lungul timpului, la pepenii din Yubari.


Anul acesta, cei doi pepeni au fost cumpărați de un producător local de alimente pentru bebeluşi, care speră ca achiziţia să aducă zâmbete pe fețele celor din jur.

De-altfel, ofertele sezoniere de fructe din Japonia atrag în mod regulat cumpărători în căutare de prestigiu şi de publicitate gratuită.


În 2019, doi pepeni din Yubari au atins preţul record de cinci milioane de yeni, însă suma a scăzut la doar 120.000 de yeni anul trecut, cultivatorii acuzând că pandemia a îndepărtat cumpărătorii bogaţi dispuşi să ridice miza.


Pepenii Yubari provin din insula nordică Hokkaido, o destinaţie turistică populară. În momentul de faţă, Hokkaido a fost plasată în stare de urgenţă sanitară, la fel ca alte nouă departamente din ţară, inclusiv capitala Tokyo.


20 views0 comments

Recent Posts

See All