• Lumea in Stiri

Doi pui de urs salvați. Unul în Suceava și unul la Sibiu / Video


Un pui de urs de numai trei luni a ajuns în grijă medicilor veterinari, după ce a fost salvat în apropierea localității Porumbacu de Sus, din județul Sibiu.


Se pare că acesta s-a pierdut de mama lui și, dacă nu ar fi fost văzut de un trecător, nu ar mai fi supraviețuit în natură, pentru că era mult prea slab pentru vârsta lui.


Pentru moment, puiul este găzduit la Grădina Zoologică din Sibiu.


Când starea lui de sănătate se va îmbunătăți, va fi dus într-un sactuar destinat urșilor.


Micuțul animal a fost descoperit de un trecător, pe fundul unei râpe, lângă o carieră de piatră. Omul a crezut că puiul este prins într-o capcană, așa că a sunat la 112.


Cel din Suceava a fost preluat temporar și este îngrijit de angajații de la Ocolul Silvic Mălini din cadrul Direcției Silvice Suceava.


Puiul de urs de numai trei luni a fost găsit de proprietarii unei pensiuni din Mălini în curtea lor și au chemat în ajutor colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini.


Aceștia au cercetat zona în căutarea ursoaicei, dar cum nu existau semne că ar fi în zonă, au preluat puiul de urs și l-au transportat la sediul ocolului.


Au fost anunțati specialiștii Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului, iar între timp angajații Romsilva hrănesc și au grijă de puiul de urs, care cel mai probabil va fi preluat în zilele următoare de Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita, singurul centru de acest fel din Europa, de unde, ulterior, va fi reintrodus în mediul său natural.37 views0 comments