• Lumea in Stiri

Dolly Parton- personaj de benzi desenate


Cântăreaţa country Dolly Parton este personajul ultimului număr al unei reviste de benzi desenate din seria „Female Force”, realizată de studioul independent TidalWave Comics şi dedicată unor femei celebre. Revista „Female Force: Dolly Parton”, va fi lansată mâine, 31 martie, atât în format digital, cât şi în ediţie tipărită.

Celebră interpretă de muzică country, Dolly Parton a câștigat 11 trofee Grammy și a vândut peste 100 de milioane de discuri de la lansarea primului ei album, în 1967.

La începutul lunii martie, Dolly Parton, în vârstă de 75 de ani, a publicat o înregistrare în care se vaccina împotriva COVID-19, interpretând o variantă adaptată a hitul ei ''Jolene'', cu refrenul ''vaccin'', îndemnând totodată oamenii să se imunizeze.

Anul trecut, cânăreața a făcut și o donație de 1 milion de dolari pentru a sprijini primele etape ale cercetării realizate de Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee, în colaborare cu Moderna, vizând vaccinul anti-COVID-19 mRNA-1273.

''A fost o bucurie să scriu despre Dolly'', a spus creatorul de benzi desenate Michael Frizell. ''Creativitatea, generozitatea şi umanitatea ei sunt legendare''.


Dolly Parton se alătură unei serii de personalităţi precum fosta primă doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, cântăreaţa Cher, activista pentru drepturile femeilor Gloria Steinem şi Maica Tereza, cărora le-a fost dedicată câte un volum de benzi desenate biografic.


''Am creat o nişă cu benzile noastre desenate biografice'', a precizat Darren G. Davis, editor al studioului TidalWave. ''Există un public mult mai larg pentru naraţiune secvenţială decât se credea până acum. Cititorii aceştia caută pur şi simplu şi altceva în afară de supereroi''.


sursa Foto: (c) TidalWave Productions/Handout via REUTERS

13 views0 comments