• Lumea in Stiri

Dușul social


O dubiță amenajată cu duș, mașină de spălat și frizerie va merge prin Iași de luni, 8 martie, și va fi la dispoziția oamenilor fără adăpost.


Este un proiect organizat de Episcopia Romano-Catolică din Iași prin Asociația Congregația Slujitorii Carității – Opera Don Guanella.


Dușul social urmărește să crească măcar puțin calitatea vieții oamenilor fără adăpost. În Iași au fost identificate 110 persoane care trăiesc pe stradă.


Pe lângă duș, oamenii vor putea să se tundă și să-și spele hainele la mașină. Există și un spațiu pentru asistență medicală.


Este o iniţiativă care presupune un vehicul care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistenţă medicală, spaţiu de frizerie şi maşină de spălat cu uscător. Dacă vor fi mai curați, oamenii străzii se vor simţi respectaţi”, au precizat organizatorii.Dușul mobil se va deplasa în zonele în care se cunoaște că ar putea exista astfel de beneficiari, iar echipa proiectului îi va ajuta pe aceștia inclusiv cu folosirea mașinii de spălat.


Proiectul „Duş social” se alătură unui alt proiect deja în derulare, „Cantina socială”, gestionat de Surorile Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe din Iaşi, care au acelaşi fondator, pr. Alois Guanella.


Proiectul „Cantina socială” a început în urmă cu 10 ani, în cadrul Casei „Sfântul Iosif”, unde se află și un cămin de bătrâni.


La cantina socială, 40 de persoane nevoiașe primesc zilnic un prânz cald şi un pachet pentru cină.
12 views0 comments