• Lumea in Stiri

Dupa 30 de ani- Freddie Mercury


"The Final Act" este titlul documentarului difuzat, astăzi, de BBC Two, la 30 de ani de la moartea lui Freddie Mercury, în noiembrie 1991, în urma unei pneumonii provocate de SIDA. Documentarul de 90 de minute spune povestea ultimului capitol din viaţa solistului formaţiei Queen, dar și a drumului până la concertul epic de pe stadionul Wembley, din aprilie 1992.O producţie BBC, ce include noi interviuri cu Brian May şi Roger Taylor, sora lui Freddie Mercury, Kashmira Bulsara, prietenii lui, Anita Dobson şi David Wigg, precum şi cu asistentul personal, Peter Freestone. Sunt și interviuri cu cei care au cântat la concertul tribut din 1992, Roger Daltrey de la The Who, Joe Elliott solistul trupei Def Leppard, sau Paul Young.


Este vorba despre concertul organizat după moartea lui Freddie Mercury, de colegii săi Brian May şi Roger Taylor, care împreună cu mari artiști, între care Elton John, David Bowie, George Michael, sau Annie Lennox, au decis să comemoreze viaţa prietenului lor în unul dintre cele mai mari concerte din istorie. Și au reușit performanța unui concert la care au participat peste 70 de mii de oameni pe stadion, și a fost urmărit la televizor de alți peste un miliard.


BBC Two a prezentat şi un program special, de o oră, „Queen at the BBC”, cu unele dintre cele mai importante momente muzicale create de membrii formației rock, difuzate pe-a lungul anilor de postul de televiziune.Un program special pentru un om special, de care fanii se despărțeau, în urmă cu 30 de ani, printr-un mesaj simplu: mulțumim pentru 21 de ani de încântare. Nu știau că vor veni mult mai mulți după.


26 views0 comments