• Lumea in Stiri

Eroul român de la Nisa


« Jojo, un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalți » este titlul care apare miercuri, 17 martie, în ziarul local Nice-Matin din Nisa.


Cine este,însă, Jojo? Povestea lui este spusă de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu. El scrie pe Facebook:


Jojo e român, stă la Nisa și până de curând locuia pe străzi, era ceea ce se numește în franceză, un Sans Domicile Fixe (SDF). În toamna anului trecut, o furtună puternică lovește Coasta de Azur, furtuna Alex. Mai mulți oameni își pierd viața, sate și orașe sunt inundate, sute de mii de case rămân fară electricitate. Se naște un elan de solidaritate, la care participă și Jojo. Din minusculele lui economii donează 150 de euro pentru sinistrați. Gestul e remarcat de cineva, ajunge în presa locală, primarul îl apreciază și îi oferă lui Jojo de lucru ; agent de curățenie al orașului. Un final frumos...dar povestea continuă : ieri după amiaza, Jojo vede că un hoț tocmai furase telefonul unei doamne, care era atentă la un bebeluș de câteva luni. Nu ezită, fuge după hoț, îl prinde, și după o scurta încăierare, recuperează telefonul. Îl restituie doamnei și pleacă. Dar cineva îl recunoaște pe Jojo și azi avem din nou un articol în ziarul local.


În fotografia alăturată, Jojo apare alături de femeia pe care a ajutat-o să-și recupereze telefonul mobil.


"Jojo, este un super erou!" spune tânăra mama, emoționată, pentru ziarul Nice-Matin. „Acest domn este formidabil, toată lumea trebuie să o știe!”


Jojo ridică din umeri și spune doar:

„Acest lucru este normal”.

- Cum să-ți mulțumesc?

„S-a terminat, doamnă ...”

Ea insistă:

„Trebuie să spui povestea”.

51 views0 comments