• Lumea in Stiri

Expoziție de stampe japoneze la Muzeul Național al Literaturii Române


O expoziţie de stampe japoneze, intitulată "Celebrităţi din Lumea Plutitoare", se va deschide începând de vineri, la Muzeul Naţional al Literaturii Române.


Stampele care vor fi expuse fac parte din colecţia privată Ukiyo-e George Şerban.


Un record pentru România, prin numărul de lucrări expuse, 200 de stampe japoneze create de cei mai importanţi artişti ukiyo-e, în perioada 1603 - 1868, cunoscută sub numele de epoca Edo, expoziţia prezintă lucrări care acoperă marile teme ale acestei arte: istorie, teatrul kabuki, bijin-ga sau portrete ale unor femei frumoase - gheişe sau curtezane, shunga sau arta erotică şi peisajul.


Expoziţia "Celebrităţi din Lumea Plutitoare" va putea fi vizitată până pe 10 aprilie, între orele 10,00 - 18,00.


Vizitarea se face în baza unei programări la numărul de telefon 0762 671 698.Stampele au reprezentat de-a lungul timpului o inepuizabilă sursă de informație cu privire la cultura niponă,dar și asupra tradițiilor și obiceiurile acestei civilizații bogate în resurse culturale, artistice și istorice.


Potrivit definiției, stampa este o imagine imprimată de cele mai multe ori pe materiale precum: mătase sau hârtie. Mediile pe care sunt concepute desenele fiind: piatră, plăcuțe de metal moale precum cupru sau zinc; tot ca mediu este frecvent utilizat și lemnul.

32 views0 comments

Recent Posts

See All