• Lumea in Stiri

Expoziție interesantă: Copilăria scriitorilor româniPână pe 30 iunie, la Plaza Romania, poți admira o expoziție interesantă, dedicată autorilor români - „Călătorie în timp. Imagini din copilăria scriitorilor români”.


Expoziția cuprinde fotografii și instantanee din arhiva Muzeului Literaturii Române, însoțite de scurte fragmente de prezentare, mărturii și descrieri ale caselor, străzilor și ale atmosferei din copilăria scriitorilor români.


Vizitatorii vor putea alege să-și oprească privirea asupra unor detalii mai puțin cunoscute și pline de farmecul unui timp îndepărtat: cum arăta casa natală a lui Alexandru Vlahuță, care au fost scriitorii născuți în ținuturile împădurite ale Albaniei, care au copilărit într-o casă de lemn specific românească, într-un conac boieresc sau într-o casă din Chapelle-Anthenaise (Franța), unde nu se simțea trecerea timpului, spațiu asociat, prin excelență, libertății; care sunt descendenți din voievozii țării sau luptători în Războiul de Independență; care au crescut cu guvernante britanice sau cu poveștile bunicilor, ale bătrânilor în fața focului de seară sau despre călătoriile peste mări și oceane până la Atena, Alexandria și Istanbul.


Hortensia Papadat-Bengescu, Mateiu Caragiale, Alexandru Davila, Eugen Ionescu, Nichita Stănescu, Alexandru Vlahuță și mulți alții - sunt scriitorii pe care îi vei regăsi copii, în imagini și obiecte.


Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române și cu Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti.

71 views0 comments