• Lumea in Stiri

Feribot zburător între Franța și Marea Britanie


Este o barcă? sau un avion? Nici una, nici alta. Este un planor ... de mare sau un feribot zburător care poate atinge o viteză de 290 km/oră.


Brittany Ferries şi start-up-ul american Regent vor colabora la dezvoltarea unui nou mijloc de transport între Franţa şi Regatul Unit, 100% electric, numit Seaglider, o combinaţie între hidroglisor şi avion.


Aceste dispozitive, dotate cu aripi şi elice, vor putea atinge la 290 de kilometri la oră. Astfel, traversarea între Cherbourg şi Portsmouth, în sudul Angliei, ar putea fi realizată în doar 40 de minute.


Seaglider se va deplasa la câţiva metri deasupra suprafeţei apei pentru a profita de efectul de sol, acest concept aerodinamic cunoscut de piloţi, ce permite creşterea portanţei prin comprimarea unei mase de aer sub aripi.


Brittany Ferries dispune de 12 nave care operează între Franţa, Marea Britanie, Spania şi Irlanda pe 14 rute de transport maritim.


Intens afectată de criza sanitară, dar şi de Brexit, compania a transportat aproximativ 750.000 de pasageri în 2020, în comparaţie cu 2,5 milioane în 2019.125 views0 comments