• Lumea in Stiri

Fluturi tropicali vii la Muzeul Grigore Antipa
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" vă invită să "Prindeţi din zbor cea mai frumoasă expoziţie a verii!", care va poposi în grădina muzeului în perioada 10 iulie - 12 septembrie 2021.


Expoziţia vă oferă ocazia să observaţi îndeaproape insectele cu un mod de viaţă fascinant şi să admiraţi bogăţia de culori şi forme atât de des întâlnită la fluturii din zonele tropicale.


În sera din curtea muzeului îşi vor întinde aripile fluturele "Împărat", "Fluturele coada rândunicii de smarald", "Trandafirul de catifea", o serie de specii din grupul spectaculoşilor fluturi cap-de-bufniţă, dar şi câteva specii din fauna africană, cum ar fi fluturele lună african.


Expoziţia de la Muzeul Antipa vă oferă prilejul de a putea admira specii care în natură pot fi văzute zburând în partea superioară a coronamentului arborilor, la mulţi metri deasupra nivelului solului, cum este fluturele de malachit.


Vizitatorii curioşi şi iscoditori vor putea descoperi cu surprindere specii de fluturi care prezintă metode extrem de ingenioase de apărare, cum ar fi fluturii frunză, care imită aproape perfect frunzele uscate sau fluturele cu aripi de sticlă, care prezintă porţiuni extinse din aripi lipsite de solzi, transparente.


Totodată, vizitatorii vor avea prilejul să urmărească zborul elegant al acestor insecte, dar şi privilegiul de a fi martorii unor momente emoţionante: "naşterea" unor fluturi, momentul în care insectele adulte părăsesc învelişul crisalidei şi încep o existenţă complet diferită de cea din cursul perioadei larvare.


Preţul unui bilet de intrare este de: 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi 11 lei preţul unui bilet de copil, în care este inclus abonamentul pentru 3 luni la aplicaţia Da Vinci Kids.

Expoziţia de fluturi tropicali vii poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00 (ultimul vizitator intră la ora 17.30).

24 views0 comments