• Lumea in Stiri

Fotograful Remus Tiplea în echipa National Geographic Romania


Fotograful din Negrești Oaș, Remus Țiplea, a fost cooptat oficial în echipa National Geographic România.

Remus Țiplea a fost primul fotograf român publicat, anul trecut, în numărul din luna iunie al National Geographic România cu un amplu fotoreportaj. A fost vorba despre „Jurnal de pandemie – prima lună cu COVID- 19 într-un orășel de provincie românesc”.


Articolul a avut 17 pagini, cu textul și fotografiile lui Remus Țiplea, iar coperta revistei a fost ilustrată cu imaginea preotului ortodox Adrian Bucșa în Sâmbăta Mare, sfințind paștile la biserica veche din Negrești-Oaș, pe care le-a dus, apoi, la ușile credincioșilor ajutat de voluntari.

În ultimii doi ani, Remus Țiplea a fost unul dintre cei mai publicați fotojurnaliști din revista National Geographic România:


„Un veac de migrație în Țara Oașului” (noiembrie 2018), „Ultimii ciurdari ai satului” (februarie 2019), ”Bulbucații” (mai 2019), „Terapie anti-pandemie” (mai 2020), „Jurnal de pandemie – prima lună cu COVID- 19 într-un orășel de provincie românesc” (iunie 2020), potrivit Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.