• Lumea in Stiri

Franța va trimite în SUA a doua Statuie a Libertății
La 135 de ani de la inaugurarea primei Statui a Libertății, o nouă Miss Liberty va sosi pe 4 iulie la New York, Statele Unite, pentru Ziua Națională Americană, relatează „The Sunday Journal”.


Trimisă de Franța, ea va părăsi portul Le Havre pe 7 iunie.


Franța a decis să ofere o a doua Statuie a Libertății „pentru a aduce un omagiu tuturor celor care, de ambele părți ale Atlanticului, au făcut posibilă construirea Statuii Libertății și care au luptat pentru ceea ce simbolizează ea în întreaga lume”.


A doua Miss Liberty, înaltă de 2,83 metri, va fi găzduită temporar pe Ellis Island, unde se află Muzeul Național American al Imigrației.


Această statuie, mult mai mică decât sora sa cea mare, va fi transportată ulterior la Washington și instalată în grădina ambasadorului francez.


Această a doua Lady Liberty este una dintre replicile pariziene ale faimoasei Statui a Libertății.


Prima statuie a Libertății, de aproape 93 de metri înălțime, a fost concepută de Eugène Viollet-le-Duc, proiectată de Gustave Eiffel și sculptată de Auguste Bartholdi.


A fost oferită pentru a sărbători centenarul declarației de independență a Statelor Unite, deși nu a fost inaugurată decât zece ani mai târziu, în 1886.

60 views0 comments