• Lumea in Stiri

Frumoasa viață italiană. În stampe și desene


Dacă tot nu putem călători, încă, în afara țării, Muzeul Brukenthal ne aduce aproape, de la acest sfârșit de săptămână, peisaje idilice italiene, în colecția de Stampe și Desene.


O expoziţie dedicată acestor peisaje va fi deschisă în perioada 9 aprilie - 23 mai, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.


Expoziţia "La Bella Vita Italiana" prezintă locurile pitoreşti, dealurile însorite şi liniştea specifică meleagurilor italiene.


Fie că este vorba de un peisaj real sau de cele mai multe ori idealizat, acestea au un farmec aparte şi impresionează atât turiştii în călătoriile lor, cât mai ales artiştii care de-a lungul secolelor au văzut Italia ca pe o experienţă obligatorie în parcursul lor de formare artistică” – se arată într-un comunicat al Muzeului.


Expoziția prezintă cele mai pitoreşti astfel de lucrări realizate de artişti aflaţi în colecţia de gravură italiană din perioada secolelor al XVII-lea până în secolul al XX-lea, păstrate la Muzeul Naţional Brukenthal.


Desenele și stampele sunt semnate de artiști precum Francesco Bartolozzi, Francesco del Pedro, Marco Ricci, Domenico Cunego, Francesco Piranesi şi alţii, cunoscuţi sau încă anonimi, aşteaptă să fie descoperiţi sau re-descoperiţi de vizitatori.


În ton cu renaşterea naturii primăvara, ne putem lăsa pradă acestor peisaje pentru a călători pe frumoasele meleaguri italiene, până când vom putea călători în siguranţă pentru a vedea aceste minunate locuri cu proprii noştri ochi” – mai notează organizatorii expoziției.


Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal, ocazie cu care Sibiul va găzdui mai multe evenimente.


Printre altele, în acest an, în centrul Sibiului, în apropierea Palatului Brukenthal – Muzeul Național Brukenthal din Piața Mare din Sibiu, va fi amplasată o statuie a primului guvernator al Transilvaniei.

Recent Posts

See All