• Lumea in Stiri

Fuga prin zapada in ciorapi

Updated: Feb 16


Plictisiţi de restricţiile anti-COVID-19, finlandezii care evită sălile de fitness şi alte spaţii amenajate pentru practicarea sporturilor, își mențin forma fizică practicând alergatul prin zăpadă în şosete de lână.


În Finlanda, ca și în multe alte zone din Europa, a nins din belșug, iar alergatul în aer liber doar în şosete este acum o modă care dă oamenilor măcar sentimentul că sunt ceva mai liberi, a spus Pekka Parviainen, pilot de elicopter şi pasionat alergător în picioarele goale, pentru agenția de presă Reuters.


''E o nebunie tipic finlandeză, aici suntem cu toţii de acord'', a spus Parviainen, care a ieşit la alergat împreună cu mai mulţi amici în parcul naţional Nuuksio, situat la 35 de kilometri de capitala Helsinki.În Finlanda, unde practicarea saunei în timpul iernii şi alergatul prin zăpadă pentru a sări apoi într-un lac îngheţat sunt la ordinea zilei, alergatul în picioarele goale a devenit popular în ultimii ani, dar în perioada verii.


Acum, alergatul în şosete prin zăpada care ajunge, în unele locuri, şi la o jumătate de metru, este doar un pas în plus. E drept, recomandarea celor care au experimentat-o este să fie purtate nu una, ci două perechi de șosete.


Mai ales că procurarea şosetelor din lână nu este o problemă, după ce mulţi finlandezi s-au apucat de tricotat în timpul perioadelor lungi de lockdown din perioada iernii.