• Lumea in Stiri

Fumuri de altadata la Muzeul Ceasului din Ploiesti


Pipe, portţigareţe, brichete și alte obiecte din secolele XVIII - XIX, care au aparținut unor personalități pot fi văzute, de luni, la Muzeul Ceasului 'Nicolae Simache' din municipiul Ploieşti.

'Piesele, datate în secolele al XVIII-lea - al XIX-lea, sunt realizate din lemn de diferite esenţe, spumă de mare, ceramică, os, cu măiestrie îmbinate cu fildeş, chihlimbar şi argint. În expoziţie se vor regăsi şi piese cu valoare memorială, ce au aparţinut poetului Vasile Alecsandri, pictorului Nicolae Grigorescu sau compozitorul şi pianistului Theodor Rogalski', potrivit Muzeului.

Vernisajul expoziţiei temporare 'Fumuri de altădată' este programat pe pagina de Facebook Nicolae Simache (Muzeul Ceasului).

Muzeul Ceasului din Ploiești a fost organizat din inițiativa profesorului N. I. Simache, ca secție a Muzeului de Istorie, în anul 1963.

La ora actuală, muzeul are o colecție de aproape 1000 de piese, expuse doar în parte, printre care un cadran solar, un pendul din lemn construit în 1634, un ceas pus în mișcare printr-o cădere de apă (Londra, 1654), primul ceas de buzunar („oul de Nürnberg”), sau orologii de turn.