• Lumea in Stiri

Garry Kasparov vine la București pentru a inaugura un turneu de șah


Competiția de șah pe care o va inaugura marele campion va avea loc în perioada 5-14 iunie și va fi inaugurată pe 4 iunie cu o ceremonie oficială dedicată minții educate.

Prima mutare va fi făcută de Garry Kasparov împreună cu un invitat special.

Prima etapă a circuitului Grand Chess Tour™ 2021 – Superbet Chess Classic Romania 2021 va avea loc la București, în perioada 5-14 iunie 2021, și va fi inaugurată pe 4 iunie cu o ceremonie oficială dedicată minții educate și onorată de participarea celui mai bun jucător de șah al tuturor timpurilor, multiplul campion mondial Garry Kasparov.

Evenimentul de deschidere își propune să transmită cu precădere tinerilor, dar și iubitorilor șahului și publicului larg, un mesaj de încredere și de reînnoire a forțelor proprii, după experiența dificilă a pandemiei, sintetizat în sloganul ediției: <Change your life. Make your Move. With Kasparov>”, anunță organizatorii.

„Împreună cu Garry Kasparov, vrem să încurajăm tânăra generație să descopere șahul ca sport al minții și ca instrument de educare și auto-educare pentru a face față celor mai dificile momente cu care tinerii se pot confrunta în viața lor. Ne dorim să inspirăm tinerii să caute modele de succes, care îi pot ajuta să facă alegerile corecte în viață”, a declarat Augusta Dragic, președinta unei fundații co-organizatoare a ceremoniei de deschidere și a turneului.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 4 iunie și va consta într-o conferință de presă, urmată de prima mutare făcută de Garry Kasparov împreună cu un invitat special, tragerea la sorți a jucătorilor și o serie de evenimente cu invitații, cu participarea celor 10 jucători de șah înscriși în turneu și a lui Kasparov.

Competiția de șah care se va desfășura la București este prima din cele cinci etape din circuitul mondial fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour™ 2021.


29 views0 comments