• Lumea in Stiri

Germania: câini dresați să detecteze noul coronavirus


În Germania, o clinică veterinară a dresat câini să detecteze noul coronavirus în probe de salivă umană cu o precizie de 94%.


Câinii sunt dresaţi să adulmece "mirosul de coronavirus" care provine din celulele persoanelor infectate, scrie Reuters.


Filou, un Ciobănesc Belgian în vârstă de 3 ani, şi Joe Cocker, un Cocker Spaniel de 1 an, sunt doi dintre câinii dresaţi la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra.

Stephan Weil, premierul landului Saxonia Inferioară, cu capitala la Hanovra, a declarat că a fost impresionat de studiu şi a solicitat teste de fezabilitate înainte de a utiliza astfel de câini pe teren, de exemplu pentru detectarea persoanelor cu COVID-19 care participă la concerte.


Astfel de câini sunt folosiți deja în Finlanda, pe Aeroportul Helsinki-Vantaa încă din septembrie trecut, în cadrul unui proiect-pilot implementat în paralel cu testările obişnuite folosite pe aeroporturi.


Și aeroportul internaţional din Santiago de Chile foloseşte, de asemenea, câini pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19.


13 views0 comments

Recent Posts

See All