• Lumea in Stiri

Germania si Austria distribuie populației teste COVID gratuite


Germania și Austria au ajuns la concluzia că testarea masivă a populației este, alături de vaccinare, soluția prin care pot limita răspândirea cazurilor de COVID-19.


Doar că, în majoritatea statelor, testarea este destul de scumpă.


Așa că, Germania a decis să generalizeze distribuirea testelor gratuite de depistare a maladiei COVID-19, precum şi a auto-testelor la preţul de 1 euro.


E o campanie care va începe de la 1 martie.


Costul acestor teste ar trebui să fie acoperit de statul federal german, potrivit agenţiei de presă DPA.


"Aceste teste pot contribui la siguranţa vieţii cotidiene, mai ales în şcoli şi în grădiniţe", a spus ministrul german al Sănătății, precizând că ministerul pe care îl conduce se află în prezent "în negocieri cu diverşi producători".


O contribuţie de 1 euro pentru fiecare auto-test este luată în calcul, însă, de autorităţile germane.Testele antigenice nu sunt însă considerate la fel de fiabile ca testele PCR.

Așa că, Institutul de supraveghere epidemiologică Robert Koch promovează ideea validării unui test antigenic cu rezultat pozitiv printr-un test PCR.


Tot din martie, Austria îşi va spori deja intensa campanie de testare pentru COVID-19 prin oferirea gratuită începând pentru toţi cetăţenii a unor teste care pot fi efectuate acasă.


Conform anunţului şefului guvernului de la Viena, fiecare cetăţean austriac va primi gratuit câte cinci teste pe lună şi ele vor fi disponibile în farmacii începând din 1 martie.


Acestea sunt complementare testelor antigen şi PCR, deja oferite masiv populaţiei austriece în centrele de testare, precum şi în instituţiile de învăţâmânt, unde profesorii şi elevii sunt testaţi după ce săptămâna trecută s-au redeschis şcolile odată cu terminarea celui de-al treilea lockdown.10 views0 comments