• Lumea in Stiri

Google se alătură campaniei 100 de zile, 100 de milioane de americani vaccinați


Gigantul american Google a anunţat că va amenaja o parte din spaţiile pe care le deține în Statele Unite pentru a le transforma în centre de vaccinare împotriva COVID-19


'Pentru a contribui la campania de vaccinare, începând din Statele Unite, vom pune la dispoziţie o serie de spaţii Google, precum clădiri, parcări şi spaţii deschise', a scris şeful Google, Sundar Pichai, într-o postare pe blog.


'Aceste sit-uri vor fi deschise oricui este eligibil pentru vaccin conform criteriilor de stat şi locale', a adăugat el.


Primele spaţii pentru vaccinare vor fi deschise în Los Angeles şi zona San Francisco, în California, Kirkland, statul Washington şi în oraşul New York. Google colaborează cu grupul One Medical şi cu agenţiile de sănătate publică din Statele Unite pentru a pune în aplicare acest plan.


Sundar Pichai a anunţat și că Google va acorda subvenţii de 100 de milioane de dolari pentru campanii publicitare către Fundaţia Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte organizaţii mondiale, precum şi 50 de milioane de dolari pentru a ajuta agenţiile de sănătate publică să educe comunităţile defavorizate cu privire la imunizare.


Și gigantul online Amazon i-a oferit săptămâna trecută ajutorul preşedintelui american Joe Biden pentru a-şi atinge obiectivul de a vaccina 100 de milioane de americani în primele 100 de zile ale mandatului său.