• Lumea in Stiri

Grecia anunta cand este pregatita sa primeasca din nou turisti


Grecia va redeschide porţile pentru turiști din 14 mai, a spus ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgul de Turism de la Berlin.


"Suntem mai mult decât optimişti. Suntem pregătiţi", a spus Harry Theoharis, adăugând totuși că data preconizată este orientativă, deoarece totul depinde de condiţiile epidemiologice.


Ministrul grec al turismului a dat informaţii şi despre condițiile gândite de autoritățile elene pentru turiştii care vor ajunge în Grecia: turiştii din străinătate vor fi bine-veniţi dacă au fost vaccinaţi sau dacă au anticorpi sau dacă prezintă un test negativ efectuat înainte de călătorie, toţi turiştii vor fi supuşi unor eventuale testări aleatorii, la fel ca anul trecut, dar o diferenţă semnificativă ar fi utilizarea testelor rapide, ceea ce înseamnă că obligativitatea carantinării va intra în vigoare imediat, în cazul unui rezultat pozitiv.

Toate cheltuielile sanitare legate de COVID-19 (spitalizare, medicamente, etc.)- vor fi acoperite de statul grec, fără costuri din partea turiştilor, iar regulile valabile pentru cetăţenii greci trebuie respectate și de cei care merg în Grecia în vacanță, fără deosebiri sau excepții. Purtarea măştii, de exemplu, este obligatorie în spaţiile publice, iar acest lucru rămâne valabil pentru toată lumea.

În ceea ce-i priveşte pe angajaţii din sectorul ospitalității, ministrul grec al ospitalității Harry Theoharis s-a angajat că vor fi incluşi printre categoriile prioritare la vaccinare, urmând să le vină rândul imediat după ce se va încheia imunizarea persoanelor vulnerabile. În acelaşi timp va continua testarea frecventă a angajaţilor din industria turismului.

Pe baza planificărilor făcute de minister, Grecia intenţionează ca, până la mijlocul lunii mai, să ridice treptat restricţiile existente.

Sursa foto: @Visit Greece


31 views0 comments