• Lumea in Stiri

Grecia extinde restrictiile aeriene

Updated: Apr 5


Grecia prelungește restricţiile atât asupra curselor aeriene interne, cât și a celor internaționale. Pentru primele, prelungirea este valabilă până în 12 aprilie. Pentru celelalte - până în 19 aprilie, din cauza creşterii în continuare a numărului de infectări cu coronavirus.


Potrivit acestor restricţii, pasagerii pentru Grecia trebuie să aibă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore şi să se supună unor teste aleatorii pentru COVID-19.


Toţi călătorii străini intră în carantină timp de şapte zile.


Călătorii israelieni care au fost vaccinaţi cu ambele doze cu cel puţin două săptămâni înainte de sosire nu mai sunt obligaţi să intre în carantină, potrivit unui acord în domeniul turismului încheiat între cele două state.


Majoritatea zborurilor spre ţări din afara Uniunii Europene sunt interzise, cu excepţia celor spre zece state, printre care Marea Britanie.


În transporturile interne sunt autorizate doar călătoriile esenţiale.


Şcolile, magazinele cu produse neesenţiale şi restaurantele sunt închise, dar autorităţile plănuiesc să permită redeschiderea magazinelor mici începând de luni, 5 aprilie, dar cu unele restricţii.


119 views0 comments