• Lumea in Stiri

Grecia ia in calcul sa suporte, pentru turisti, o parte din costurile unui test PCRDincolo de orice acorduri pentru certificatele de vaccinare, firmele de turism din Grecia nu exclud varianta de a acoperi o parte din valoarea testului molecular (PCR) care va fi necesar.


Compensarea nu se va face prin restituirea unei sume de bani, ci prin oferirea de servicii suplimentare pentru turişti.


În nordul Greciei, organizațiile turistice se pregătesc, însă, să preia inițiativa efectuării de teste rapide la frontierele terestre.


În acest context, potrivit publicației Efemerida, citată de Rador, operatorii de turism eleni sunt optimiști și speră că vor deschide sezonul de Paște.


Tot atunci, speră, că se vor deschide restaurantele, chiar dacă vor trebui respectate, în continuare, reguli stricte.


Optimismul operatorilor vine după ce marți, au fost publicate informațiile cu privire la progresul vaccinării în Grecia și estimarea că până în luna mai se va atinge o imunitate colectivă de cel puțin 20%, fără a se lua în calcul şi imunitatea obţinută în urma bolii.


Potrivit publicației Efemerida, primii clienţi vizaţi sunt cei din turismul intern, mai ales că se estimează că grecii vor evita călătoriile în străinătate și vor opta pentru destinații din țară.


A doua țintă, în special pentru operatorii turistici din nordul Greciei, sunt vecinii din Balcani, printre care și românii.


De obicei, în perioada Paștelui, turiștii din țările balcanice veneau în Grecia. Aproximativ 500.000 de turiști alegeau Grecia pentru vacanța de Paște.


Pe baza acestui raţionament, operatorii greci au început să încheie deja contacte bilaterale, mai ales că, într-o primă etapă, se așteaptă în special turiști care pot ajunge în Grecia pe cale terestră.


Pentru ceilalți - din Regatul Unit, Germania, Franța, Italia, Olanda - se estimează că sezonul va începe în luna iunie.140 views0 comments