• Lumea in Stiri

Grecia scoate la vanzare cateva insule
Este vorba de cinci insule private scoase la vânzare de guvernul elen – potrivit Greekcitytimes.com.


Cea mai ieftină este listată la prețul de 220.000 de euro, însă unele ajung să coste până la 2 milioane de dolari.


Insulele pot fi cumpărate atât de localnici, cât și de străini.


Singurele excepţii apar la achiziţionarea unei insule în apropierea unei frontiere naţionale sau a unui teren militar, unde nu este permisă vânzarea unui cetățean din afara Europei.


Una dintre cele cinci insule scoase la vânzare este insula Rinia, care se află în vestul insulei Skyros din Marea Egee, la 4 kilometri de portul său.


O altă insulă scoasă la vânzare este Insula St. Athanasios, care se află în Golful Corint. În prezent este listată pentru doar 220.000 de euro.


Insula Trinity, care i-a avut ca oaspeți pe Winston Churchill și The Beatles, își caută și ea un nou proprietar. Insula se află în sudul Golfului Evia, în apropiere de capitala Atena.


Se remarcă prin vegetaţia ornamentală din abundenţă, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin şi chiparos şi o varietate de pomi fructiferi (rodie, cais, piersic, migdal, smochin).


A patra insulă scoasă la vânzare este Nissos Makri, care se află în sudul Echinades, în grupul insulelor Ionice. În apropiere de această insulă se află Skorpios, care a fost deținută în trecut de celebrul Aristotel Onassis. Nissos Makri are o suprafață totală de 993.900 de metri pătrați și are plaje impresionante.


Ultima insulă scoasă la vânzare este insula Kato Antikeri, care se află în nord-vestul Cicladelor din Marea Egee.Acum, pe insulă sunt două locuințe vechi – una aflată pe plajă și alta în mijlocul insulei – și o mică biserică. Totodată, insula are două porturi, dar și electricitate, panouri solare, precum și toate necesitățile deja instalate.

23 views0 comments