• Lumea in Stiri

Greta Thunberg, subiectul unui nou documentar BBC

Updated: Feb 16

"Greta

Thunberg: A Year To Change The World" este numele noului documentar ce va fi difuzat, anul acesta, de BBC One.


Filmul urmăreşte activitatea tinerei activiste pentru mediu, care încearcă să determine lumea să conştientizeze schimbările climatice şi necesitatea de a reduce drastic emisiile de carbon, scrie BBC.


De-a lungul părţii a treia a documentarului, tânără de 18 ani va merge în mai multe locuri din lume unde impactul schimbărilor climatice este accelerat - inclusiv în minele de cărbune din Europa şi în prima linie a industriei petroliere din Canada.


Documentarul a fost filmat în coproducţie cu CBS, încă din 2019, când Greta Thunberg avea 16 ani și a întrerupt pentru o perioadă școala.


Între timp, Greta a fost forţată să renunţe la călătoriile internaţionale anul trecut din cauza pandemiei, dar filmările au continuat acasă, în Suedia.


La începutul anului, Greta Thunberg a vorbit despre faptul că este vizată de liderii lumii pentru că face campanie despre criza climatică. De la prima sa grevă şcolară din Suedia în 2015, adolescenta a fost subiectul atacurilor verbale venite din partea lui Donald Trump, Vladimir Putin şi Jair Bolsonaro.


Într-un interviu pentru The Times, Greta Thunberg a spus că atacurile politicienilor sunt o tactică de diversiune: "Din moment ce oamenii sunt atât de disperaţi să nu vorbească cu orice preţ despre criza climatică, vor încerca să facă orice pentru a distrage atenţia", a explicat ea.