• Lumea in Stiri

Guvernul vrea sa dea o zi libera celor care se vaccineaza. In alte tari - alte stimulentePersoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 ar putea beneficia, la cerere, de o zi liberă, potrivit unui proiect de lege depus joi de către doi deputați USR-PLUS. Inițiatorii spun că astfel ar putea fi încurajată vaccinarea. Propunerea prevede ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților;

b) o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor;


c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, și unul dintre părinți în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

Și alte țări au apelat la acordarea a tot felul de stimulente pentru a încuraja vaccinarea. Unele pot părea chiar ciudate, de la țară la țară.


Reuters face o trecere în revistă a acestor stimulente.


Astfel, în orașul indian, Rajkot, spre exemplu, locuitorii primesc un piercing de aur pentru nas sau un blender, dacă acceptă să se vaccineze.


În alte colțuri ale Indiei, magazinele oferă mâncare, reduceri pentru repararea mașinilor, obiecte de papetărie, dulciuri și mâncare de pui. Iar municipalitatea din Delhi a decis să ofere o reducere de 5% la impozitele locale.


În China, vaccinații au parte nu de una, ci de două cutii de ouă. Autoritățile din China au aplicat de altfel o strategie bazată pe cadouri și nu pe amenințări pentru a grăbi campania de vaccinare, care nu merge atât de repede pe cât și-ar dori Beijingul.


În alte părți ale orașului, persoanele care acceptă să se vaccineze primesc cupoane de cumpărături. Iar prin restul țării se dau aripioare de pui, șervețele, făină, premii în bani și intrări gratuite în parcuri de distracție.
Rușii au primit și ei înghețată, în vreme ce israelienii au primit Coca-Cola, bere alcoolică și fără alcool, pizza sau diverse produse de patiserie.


În Dubai, trei restaurante au oferit o reducere de 10% a notei pentru prima doză și 20% pentru a doua, scrie Fortune.


Nici americanii nu au fost uitați. Oamenii care au acceptat să se vaccineze au primit gogoși, marijuana, bere, fise pentru sălile de jocuri video, floricele sau gratuități la închirierile de măști de snorkeling, scrie Forbes.


Lanțul de restaurante Red Rooster a oferit angajaților care se vaccinează un bonus de 250 de dolari și două zile de concediu cu plată.

26 views0 comments

Recent Posts

See All