• Lumea in Stiri

House of Gucci


Asasinarea nepotului celui care a fondat celebra casă de modă Gucci, Maurizio Gucci, în 1995, a fost una dintre cele mai surprinzătoare crime din istoria modernă a Italiei. Doi ani au durat investigațiile polițiștilor care au dus la descoperirea motivelor ce au stat în spatele crimei. Acum, după 26 de ani, celebra Casă de modă Gucci a decis deschiderea arhivei istorice pe care o pune la dispoziția regizorului Ridley Scott, realizatorul filmul House of Gucci. O dramă care aduce în prim-plan asasinatul din 1995, la ordinele Patriziei Reggiani, fosta soție a lui Maurizio Gucci, a decis justiția.

Casa de modă Gucci şi-a pus fişierele şi fotografiile la dispoziţia regizorului britanic, cu toate că, după ce a executat 17 ani de închisoare dintr-o condamnare de 26 de ani pentru asasinarea lui Gucci, Patrizia Reggiani se opune deciziei. Reggiani, care a fost eliberată în urmă cu câţiva ani, a spus că s-a simţit 'ofensată' de Lady Gaga, actriţa care o va juca în film, deoarece nu a venit să îi ceară informaţii și detalii intime din viaţa şi gândurile ei.

Şi Patrizia Gucci, fiica lui Paolo Gucci, strănepotul fondatorului casei de modă, este împotriva deschiderii arhivei.

Cu toată opoziția verbală, filmul regizorului Ridley Scott este în plină producție, la ora actuală, în regiunea Lombardiei, cu Adam Driver în rolul lui Maurizio Gucci şi o distribuţie completată de Al Pacino, Jared Leto şi Jeremy Irons.
Ridley Scott, în vârstă de 83 de ani, a fost nominalizat la trei premii Oscar- categoria regie, pentru filmele 'Thelma & Louise', 'Gladiatorul' şi 'Elicopter la Pământ!'.


'Gladiatorul' a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film, iar în 2015, filmul 'Marţianul' a fost nominalizat la aceeaşi categorie. În 1995, atât Ridley Scott, cât şi fratele său Tony, au primit câte un premiu BAFTA pentru contribuţia britanică remarcabilă adusă cinematografiei.

În 2003, regizorul Ridley Scott a fost înnobilat cu titlul de ''cavaler'' pentru serviciile aduse cinematografiei britanice.


10 views0 comments