• Lumea in Stiri

"Hula Hoop" vandută unui colectionar

Updated: Feb 18, 2021


Muralul realizat de Banksy, care înfăţişează o fetiţă ce învârte un cauciuc, a apărut pe stradă din Nottingham în octombrie.


"Bucata de cărămidă" a fost tăiată din zidul de pe Rothesay Avenue la ora 5.00 GMT., iar proprietarul de galerie John Brandler a declarat pentru BBC că a plătit o "sumă cu şase cifre" pentru lucrare şi vrea să o conserve şi să o şi expună.


Locuitorii din zonă au văzut cum Hula Hoop a fost încărcată într-o furgonetă la primele ore, ia John Brandler a confirmat că muncitorii sunt de la o "companie foarte specializată" şi că au mai îndepărtat lucrări stradale de Banksy în trecut.


Colecţionarul deţine o serie de piese ale artistului misterios, inclusiv "Seasons Greetings", pe care a cumpărat-o dintr-un garaj din Portul Talbot în 2019.


El pretinde că a salvat lucrarea din Nottingham "la timp", înainte ca umezeala să poată provoca daune din cauza capacului de plastic pus de Consiliul municipal.


"Dacă pui Perspex peste un desen umezeala pătrunde în cărămidă şi nu mai poate scăpa - zidul trebuie să respire", a spus el.


Pe de altă parte, The Nottingham Project, Consiliul de specialitate al oraşului, susține că a luat legătură cu echipa lui Banksy - Pest Control - de când a apărut desenul, şi ei cred că îndepărtarea lui ar fi împotriva dorinţei artistului.10 views0 comments