• Lumea in Stiri

Ian Anderson anunță antologia Jethro Tull/ FOTO+VIDEO


Ian Anderson, liderul şi compozitorul trupei Jethro Tull, a adunat laolaltă, pentru prima dată, toate versurile pieselor scrise pentru grupul britanic şi pentru albumele lui solo. „Silent Singing” este ilustrată cu fotografii noi, originale şi unele nepublicate până în prezent, realizate de Ian Anderson.

„Am găsit şi corectat toate versurile pieselor pe care le-am scris în ultimii 50 de ani - mai mult de 300 - şi le-am adunat într-o antologie”, a spus Anderson într-un mesaj video publicat joi. „Versurile reprezintă o chestiune complicată: deseori tratate superficial, cu uşurinţă înţelese şi citate greşit. Din acest motiv am decis să public lotul, de la «This Was» din 1968 până în prezent. Nu este o carte de poezie, ci una de versuri de cântece, care să fie citite pe fundalul muzicii, poate, care cântă uşor”, spune Ian Anderson

După ce a ascultat înregistrările master, a verificat caietele cu notiţe şi partiturile, muzicianul este încrezător că „această carte reprezintă versurile complete din cariera sa”, spune Ian Anderson într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a grupului.Cartea, publicată de Rocket 88, urmează să apară anul acesta şi va fi disponibilă în două variante. Fanii trupei pot exemplare personalizate, cu numele imprimate în interior.

Trupa britanică Jethro Tull a fost înfiinţată de chitaristul şi flautistul Ian Anderson, în 1967, în Luton. Cu 21 de albume de studio, între care s-au remarcat „Aqualung” (1971), „Thick as a Brick” (1972) şi „Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die!” (1976), grupul reprezintă „una dintre cele mai excentrice trupe progressive rock”, după cum a fost descris de revista Rolling Stone. Deşi a cunoscut numeroase modificări de componenţă şi a trecut prin perioade de pauză, Jethro Tull a vândut albume în peste 60 de milioane de copii în toată lumea.

Cel mai recent, trupa a concertat în România în 2017, an în care a lansat şi colecţia „The String Quartets”.