• Lumea in Stiri

Imagini impresionante de la funeraliile Prințului Philip. Regina, singură în strana capeleiRegina Elisabeta a II-a și-a luat adio de la soțul său, iar imaginile surprinse în Capela St. George din castelul Windsor o găsesc cu o expresie îndurerată, îmbrăcată în negru, singură în strană.
Regina a sosit la înmormântare în timp ce se intona imnul național. Bentley-ul regal s-a oprit lângă sicriul iubitului ei soț, în timp ce tunurile au tras o salvă, iar clopotele au bătut în amintirea ducelui.


Limitată la 30 de persoane din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia a început cu puţin înainte de ora locală 15:00. A fost păstrat un minut de reculegere în întreaga ţară, înainte de doliul naţional care va dura timp de opt zile.Condusă de prinţul Charles, moştenitorul coroanei şi de sora sa prinţesa Anne, procesiunea a urmat sicriul până la capela Saint George pentru ceremonia religioasă care a durat 50 de minute.Sicriul ducelui de Edinburgh purta blazonul, cascheta acestuia, sabia și o coroană de flori, fiind transportat cu o mașină mortuară Land Rover și însoțit de personal înarmat.


În linia a treia a cortegiului funerar, în spatele copiilor reginei şi prinţului, s-au aflat cei doi nepoţi William şi Harry.Procesiunea s-a desfăşurat în sunetele fanfarei regimentului Grenadier Guards, pe care Philip l-a condus în calitate de colonel timp de 42 de ani.În capela St.George ceremonia a fost oficiată de diaconul de Windsor, care a adus un omagiu curajului, forţei şi loialităţii prinţului faţă de coroană.


Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a pronunţat binecuvântarea la încheierea slujbei.


Deşi publicul nu a fost chemat să se reunească în faţa reşedinţei regale din cauza pandemiei, Windsor s-a umplut de locuitori purtând buchete de flori.Buchetele au fost depuse pe peluza din fața Castelului Windsor.


Fotografiile au fost publicate pe https://www.facebook.com/gbroyalfamily

și pe https://www.facebook.com/TheBritishMonarchy